Zanzibar

Zanzibar är en ögrupp som ligger vid Tanzanias kust i Indiska oceanen. Zanzibar är delvis självstyrande och innefattar bland annat ön Pemba och flera andra öar. Sedan långt tillbaka så benämns dessa öar som ”kryddöarna” tack vare deras stora produktion av kryddor som här växt fritt och varit en stor handelsvara med andra länder som besökt öarna. På dessa öar bor det ca 1,3 miljoner invånare, de flesta är afrikaner från fastlandet. Men även perser, araber och en liten del indier bor på Zanzibar, något som man kan märka både på språk och mat.

Zanzibar är känt för sina underbara stränder som sträcker sig långt. Den vita finkorniga sanden leder ut till det turkosa och varma havet som går utmärkt att bada i året runt tack vare den sköna temperaturen. Det är något magiskt med dessa stränder och här är det lätt att bara koppla av och njuta av den vackra vyn. Det går även att åka iväg till en egen liten ö där man får spendera dagen omringad av det härliga havet ensam eller med någon man tycker om. För dig som vill snorkla och dyka finns det gott om möjligheter till detta på Zanzibar och det klara vattnet ger en bra sikt ner till det färgglada livet under ytan.

När du besöker Zanzibar ska du passa på att köpa hem deras kända kryddor och även äta en god bit mat. Här får du lokalt fångad fisk som ofta tillagas med färska frukter från öarna och smakrika kryddor. Zanzibar är verkligen något du ska passa på att besöka när du är på Tanzania. Båtarna går ut mot öarna dagligen och du kan spendera en eller fler dagar här. Boendemöjligheter finns det gott om på de större öarna. Ett paradis på jorden för stora som små.

www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
©2024 Tanzaniaresor