Morogoro

Regionen Morogoro ligger i de södra och östra delarna av Tanzania. Regionen har över 2 miljoner invånare på en yta av 70 799 kvadratmeter. Denna region är indelad i 6 olika distrikt: Morogoro stad som är regionens administrativa huvudort, Morogoro landsbygd, Kilosa, Kilombero, Ulanga och Mvomero. Den administrativa huvudorten Morogoro har en yta på 535 kvadratmeter och inhyser ungefär 300 000 invånare.

Till stora delar är detta distrikt täckt av viltreservatet Selous som ligger i den östra delen av Morogoro-regionen. För dig som vill upptäcka både stad och natur så är detta med andra ord den perfekta platsen. Här hittar du även Mikumi nationalpark. Låt dig tas med på en guidad tur bland vilda djur och vacker natur och åk sedan tillbaka till staden för en sen middag. På tal om middagen så hittar du här en härlig blandning av både kött och frukt. Fisk och skaldjur är något som ofta står på menyn. Har du tid på din vistelse här ska du även se till att åka ut till landsbygden och njuta av lugnet som infinner sig här.

Med sin närhet till kuststaden Dar es Salaam kan du ta dig till stränderna för att sola och bada. Du har även nära till huvudstaden Dodoma och kan enkelt göra ett besök hit över dagen för att se vad denna moderna stad har att erbjuda. Morogoro är en härlig plats där man kan se mycket av Tanzanias historia. Här finns även boende för den som vill stanna över i staden. Är du på semester i Tanzania under en tid så ska du absolut göra ett besök hit och uppleva mer av landet så som lokalbefolkningen lever. En mysig plats som många gillar.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Tanzaniaresor