Pemba ö

Den underbara ön Pemba tillhör det delvis självstyrande Zanzibar som ligger utanför Tanzanias kust. Pemba är därmed också en av de kryddöar som under många år försett olika delar av världen med härliga kryddor via sin framgångsrika och lönsamma handel. Ön är inte lika besökt av turister som exempelvis Zanzibar är, och är relativt orörd med sin imponerande natur. Det bor strax över 440 000 invånare på denna ö som även har smeknamnet ”den gröna ön”.

Pemba och dess skönhet är en perfekt plats för smekmånader och bröllop. Här har man en plats som man lätt förälskar sig i och lugnet passar perfekt för att bara ta hand om den man älskar och glömma vardagen. Trots lugnet och den natursköna miljön är ön lyxig när det kommer till boenden och restauranger. Det är lätt att känna sig bortskämd när man reser över till Pemba. Gillar du att snorkla och dyka har du perfekta förutsättningar för att få se fiskar och koraller kring Pemba. Skulle du vilja bo mitt bland undervattenslivet är även det möjligt med Afrikas enda undervattenshotell på Manta Resort. Det ger dig en unik upplevelse som du sent kommer att glömma. Genom att bo under vatten kommer väggarna att kännas som en stor bioduk och lika nyfiken som du är på fiskarna är fiskarna på dig.

Pemba är verkligen en ö för dig som vill unna dig själv och någon du tycker om lite lyx med både natur, stränder, boende och middagar. Hit tar du dig från Tanzanias kust, men kanske snabbast och enklast från Zanzibar. Du kan välja en dagstur hit eller stanna några nätter innan du reser hem eller vidare för att se vad mer Tanzania har att erbjuda. Men det är en självklar plats att besöka för dig som vill se hur en riktig paradisö ser ut i verkligheten.

www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
©2024 Tanzaniaresor