Shopping i Tanzania

En resa till Tanzania har mycket att erbjuda. Allt från bad på vackra stränder till häftiga nationalparker och bergsklättring. Men även shoppingen är något som säkert imponerar, oavsett om man är ute efter modern shopping eller om man söker efter unika souvenirer som man kan ta med sig hem till någon man tycker om. Shoppingen här har helt enkelt något för alla smaker och åldrar.

Det finns flera ställen att handla på, och mycket beror på vart du befinner dig på din semester. Men landets största stad Dar es-Salaam är kanske det ställe där shoppingen är som allra bäst och mest populär. Här hittar du en stor variation av marknader och shoppingcenters som erbjuder dig allt från kläder till handgjorda krukor. Letar du efter ett trendigt shoppingcenter är The Slipway ett populärt alternativ. Här kan du hitta vackra souvenirer och äta ute tillsammans med vänner och familj, allt med en fantastisk utsikt över havet. Mlimani City är stadens största shoppingcenter inomhus. Hit kommer många för att handla, såväl turister som lokalbefolkning. Gillar du konst och vill stötta de lokala förmågorna ska du besöka Tinga Tinga Arts Cooperative Society och spana in den fantastiska konst som skapas här. Köp hem något och få en liten bit av Tanzania med dig hem.

Om du vill införskaffa något som är väldigt typiskt för Tanzania ska du leta efter den vackra ädelstenen Tanzanite. Priset för dessa stenar kan variera mycket beroende på storlek och färg, men även på vart du köper dem. På flygplatserna kan priset vara upp till 30 gånger högre och om du vill hitta dem till bra pris ska du besöka juvelerare i staden Arusha där man gräver ut stenarna. Ställen att besöka här är bland annat Collectors Corner och The Tanzanite Experience. Över hela landet kan du även hitta vackra smycken med denna fantastiska sten.

www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
©2024 Tanzaniaresor