Mount Kilimanjaro

Gillar du spänning och att uppleva fantastiska platser när du är på semester? Då finns det all anledning till att besöka Mount Kilimanjaro i Tanzania. Med sin höjd på 5892 meter över havet är det Afrikas största berg. Här hittar man de tre vulkaniska konerna Shira, Mawenzi och Kibo. Mount Kilimanjaro är världens högsta berg. Mount Kiliman är fristående och ingår inte i någon bergskedja.

Naturen på Mount Kilimanjaro är vildvuxen och härlig. Det är en plats som , trots klättring, kommer vilja få en att stanna upp och bara ta in allt det vackra som omfamnar en. Här hittar man en växt- och djurvariation som är väldigt intressant. Klättringen kräver en hel del från en och det är viktigt att man tänker på att det är tuff terräng och klättring man har framför sig om man ska bestiga Mount Kilimanjaro. Många ger upp tidigt på grund av luften och terrängen. Se till att vara förberedd med utrustning och vätska innan du ger dig upp. Vandringen brukar ta mellan sex timmar och ibland dagar och det finns vissa rutter som skapats eftersom det är ett välbesökt berg. Dessa rutter heter Rongai, Shira, Marango, Umbwe, Machame och Lemosho. Machame är den väg som de flesta väljer tack vare den fantastiska utsikt man får över naturen här. Vill du ta bilder är detta den bästa vägen att välja enligt många. Själva rutten tar ungefär sex timmar att gå.

Idag finns det många anordnade turer där man kan bestiga Mount Kilimanjaro både helt och delvis. På så vis kan man gå i grupp tillsammans med erfarna guider som kan ta dig säkert upp för berget. Gillar du spänning och vandring är Mount Kilimanjaro äventyret för dig. En plats som sätter en på prov och samtidigt imponerar med sin ofattbart vackra natur.

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
©2024 Tanzaniaresor