Serengeti Nationalpark

Är du på plats i Tanzania och älskar vilda djur så är ett besök på Serengeti Nationalpark ett måste. Detta är en av de mest kända nationalparkerna i världen och antalet olika djurarter som lever tillsammans här är minst sagt imponerande. Med sin yta på hela 14 763 kvadratmeter är detta den näst största nationalparken i Tanzania efter Ruaha. Den ligger belägen i landets norra del och gränsar där till Kenya och det kenyanska reservatet Masai Mara. Serengeti Nationalpark finns med på Unescos världsarvslista och räknas av många som ett av världens underverk. Parken blev skyddad år 1940 och fick sin status som nationalpark 1952 och kunde senare utöka sin yta, år 1959, till den imponerande storlek den har idag.

Här råder en vild natur och växtlivet är en fantastisk syn att mötas av. Idag ordnas det flera turer dagligen som tar en in på nationalparken på ett säkert och tryggt sätt. Tillsammans med erfarna och kunniga guider kan man åka runt i parken och få uppleva det bästa av denna makalösa plats. De har jobbat här länge och vet precis vilka djur man kan förväntas se var och när. På så vis får man garanterat ut det mesta av sin vistelse här och får med sig minnen för livet.

Djurlivet på Serengeti

Djurlivet på Serengeti Nationalpark är vilt och brett. Här finns det över 30 arter av gräsätare som alla lever i harmoni tillsammans. Bland dessa arter finner vi bland annat zebra, giraff, elefant, vårtsvin, topi, koantilop, afrikansk buffel, flodhäst och runt hela 1,5 miljoner gnuer. Dessutom är det hemmet för en svårt utrotningshotad ras – den svarta noshörningen som jagas för sitt horn. På Serengeti Nationalpark hittar vi även en stor variation av olika rovdjur som rör sig fritt. Bland de 13 arter som lever här kan man bland annat se krokodiler, geparder, leoparder, lejon, schakaler och fläckiga hyenor. En annan art som lever här är den utrotningshotade afrikanska vildhunden som ofta håller sig undan och därför sällan kan upptäckas.

Detta är verkligen en unik plats som har mycket att erbjuda både när det kommer till djur och natur. Det är väl värt ett besök och om man vill så finns det även möjlighet till boende i närheten av parken som gör det möjligt att besöka den flera dagar i rad om man så önskar. Ett härligt sätt att göra sin semester till något alldeles speciellt.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Tanzaniaresor