Städer i Tanzania

Tanzania består av ett flertal fantastiska städer och innan man bokar sin resa hit kan det vara kul att veta lite om de olika platserna. För dig som vill uppleva mer av landet finns det alla möjligheter till att resa mellan städerna och bo några dagar där du än önskar. Tanzania har mycket att erbjuda, så se till att du inte missar det som du verkligen längtar efter på din semester.

Den största staden i Tanzania heter Dar es Salaam. Här bor det över 3 miljoner invånare och staden präglas av såväl moderna byggnader och storstadspuls som långa stränder och rik historia. Här hittar du viktiga sevärdheter som Frihetsfacklan och Klocktornet som båda restes som minne till Tanzanias självständighet 1961. Då staden är belägen vid kusten till Indiska oceanen kan du enkelt ta dig över med båt till de närliggande öarna. Här finns också landets största och viktigaste hamn.

Tanzanias huvudstad heter Dodoma och ligger centralt beläget mitt i hjärtat av landet. Staden representerar den modernare delen av landet. Själva Dodoma stad är en av fem distrikt som utgör regionen Dodoma. De övriga fyra är Dodoma landsbygd, Kondoa, Kongwa och Mpwapwa. Reser du hit har du nära till såväl flera nationalparker och viltreservat som till andra städer. För dig som vill resa runt är Dodoma stad alltså en perfekt utgångspunkt.

Morogoro är den administrativa huvudorten för regionen Morogoro. De övriga fem distrikten som utgör regionen är Morogoro landsbygd, Kilosa, Kilombero, Ulanga och Mvomero. Här bor det över två miljoner invånare på en yta av 70 799 kvadratmeter. Med närhet till både huvudstaden Dodoma och den stora staden Dar es Salaam har du nära till såväl storstadspuls som lata dagar på stranden. Stora delar av Morogoro består dessutom av reservat och nationalparker, så för dig som vill se vilda djur och fantastisk natur är denna mysiga stad ett perfekt ställe att bo på.

Arusha är en region med 1,7 miljoner invånare på en 33 809 kvadratmeter stor yta. Denna region är indelad i sju olika distrikt; Arusha-distriktet, Meru, Karatu, Longido, Mondul, Ngorongoro och Arusha stad som är regionens administrativa huvudort. I denna stad har du nära till såväl natur som puls. Här ligger nämligen flera nationalparker, bland annat Arusha och Ngorongoro. Regionen ligger även vid foten av landets näst största berg, Mount Meru. För dig som är intresserad av safari så är detta kanske den bästa platsen att besöka.

Zanzibar är delvis självstyrande och innefattar flera öar längs med Tanzanias kust. Fördelat på öarna bor det ca 1,3 miljoner människor och det är en härlig blandning av folkslag som möts här. Pemba är en av de öar som tillhör Zanzibar och både här och på de övriga öarna hittar du paradisstränder där du kan sola och bada året runt. Öarna kallas för ”kryddöarna” tack vare sitt stora utbud av fantastiska kryddor, något du absolut ska köpa med dig om du åker över på ett besök här. Eller varför inte ta dig ut till någon av de mindre öarna och njuta av ditt eget paradis mer privat?

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
©2024 Tanzaniaresor