Arusha

Regionen Arusha ligger belägen i nordöstra Tanzania och gränsar till Kenya. Här bor ca 1,7 miljoner människor tillsammans på en yta av 33 809 kvadratmeter. Här hittar du en vacker natur som sträcker sig över såväl berg som stora öppna ytor. Vill man få en upplevelse som visar hur fantastisk Tanzanias vilda miljö kan vara ska man göra ett besök till Arusha. Arusha ligger vid foten av landets näst största berg Mount Meru som bjuder in till en vacker vy. Regionen är uppdelad i 7 olika distrikt. Dessa är Arusha-distriktet, Arusha stad som innefattas av Arusha-distriktet och är regionens administrativa huvudort, Meru, Karatu, Longido, Monduli och Ngorongoro.

Den administrativa huvudorten Arusha är den viktigaste delen i regionens ekonomi. Här bor lite över 350 000 invånare på en 108,43 kvadratmeter stor yta. Naturskyddsområdet Ngorongoro ligger i regionen och här kan man gå på safari och få se vilda exotiska djur i deras rätta miljö. Orten Arusha är även utgångspunkt för dig som vill ta dig till Serengeti Nationalpark för att uppleva safarin här. Här är det varmt och skönt året runt och vill du undvika den värsta regnperioden ska du resa hit mellan maj och oktober eller januari och februari. Temperaturerna är under dessa månader lite svalare men ligger fortfarande på 26 grader och uppåt. Storstadsmiljön som råder i huvudorten Arusha är alltid välkomnande. Här hittar du boende i stadsmiljö som dessutom gör det möjligt för dig att se imponerande natur på nära håll.

Arusha är verkligen ett ställe du ska besöka. Det har mycket att erbjuda dig som turist. Du får en inblick i lokalbefolkningens vardag och kan besöka underbara nationalparker som är helt häpnadsväckande. Det är en plats du kommer vilja återkomma till om och om igen.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
©2024 Tanzaniaresor