Mafia ö

Som en del av kryddöarna som Zanzibar utanför Tanzania tillhör hittar vi ön Mafia. Namnet kommer inte från maffia, som många tror, utan härstammar troligtvis från den swahiliska frasen mahali pa afya som översätts till hälsobringande plats att vistas på. Denna vackra ö är lätt att ta sig till såväl från Tanzania som från Zanzibar.

Den marina nationalparken som vi hittar på Mafia är helt fantastisk och unik i sitt slag. Här kan man snorkla och dyka i ett sällan skådat lugn och kring månaderna oktober till mars besöks denna nationalpark av imponerande valhajar som lockar till sig många besökare. För dig som gillar att besöka livet under havsytan är Mafia den bästa ön du kan resa till. Vill du simma i varmt och kristallklart vatten är det bara att gå från de kritvita stränderna rakt ut i vattnet. Med den goda sikten kan du även se mycket fisk från stränderna när du snorklar. Du kan också passa på att följa med på fisketurer med den vänliga lokalbefolkningen som för det mesta ser fram emot ditt sällskap lika mycket som du ser fram emot turen. Du kan även få se havssköldpaddornas ägg kläckas på ön Juani strax utanför Mafia mellan juni och augusti.

Men även livet på ön är unikt och härligt och gästvänligheten hos lokalbefolkningen går inte att ta miste om. Här försörjer man sig på fiske och turism och hela ön och dess invånare har ett lugn över sig. Kanske inte så konstigt när man här lever efter ett ordspråk som lyder ”att stressa medför ingen välsignelse”, på swahili heter det ”haraka haraka haina baraka”, och du ser garanterat orden på flera ställen på ön. Har du spenderat mycket tid på safari på Tanzania bör du avrunda ditt äventyr med en undervattenssafari på den härliga ön Mafia.

www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
©2024 Tanzaniaresor