Allmänt om Tanzania

Har du drömmar om att åka till det varma och spännande landet Tanzania? Med en befolkningsmängd på över 49 miljoner invånare är detta en folktät stad som har mycket liv att erbjuda. Man räknar med att ungefär 80 % av befolkningen kommer från olika bantustammar, något som märks på såväl kultur som språk. De två officiella språken här är kswahili (swahili) och engelska. Till detta finns sedan en rad andra språk varav många är olika dialekter på kswahili. Som turist har du inga problem att göra dig förstådd på engelska när du talar med personal på hotell, i butiker eller säljare på marknader. Men att lära sig vissa ord och fraser på kswahili inför din resa är aldrig fel.

Innan du reser hit är det viktigt att du vaccinerar dig. Det är idag krav på att man är vaccinerad mot gula febern om man ska få resa tillbaka till Sverige igen. Även när du reser till Tanzania kan de kräva ett intyg på denna vaccinering. Andra vaccineringar som är bra att ha här är mot hepatit A och B samt stelkramp. Skydda dig även så gott du kan mot mygg då dessa insekter bland annat kan sprida malaria. Visum är också något du behöver när du ska resa till Tanzania. Du kan antingen skaffa det på plats när du landat eller ansöka hos Tanzanias ambassad i Stockholm i förväg. Viktigt är att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter hemresan.

Här är klimatet generellt sätt varmt, men då det är stora höjdskillnader på olika platser i landet så varierar det en del. Mot kusten är klimatet tropiskt varmt och fuktigt medan höglandet har en torrare värme. Även graderna kan variera beroende på vilken stad man befinner sig i, men kusten vid Indiska oceanen har hög temperatur året om. Det gör det till ett perfekt resmål om man vill sola och bada på vackra stränder.

Tanzania har bra shopping för dig som gillar att handla och du hittar ett brett utbud av allt från kläder till souvenirer. Ska du handla något som är typiskt för Tanzania är ädelstenen Tanzanite något du ska kolla efter. För att undvika att betala överpriser för dessa stenar ska du handla dem där de grävs ut, i staden Arusha. Även maten här är en upplevelse och köket bjuder på mycket fisk och skaldjur i en härlig kombination med frukter. Banan och kokosmjölk är något du garanterat kommer att stöta på om du väljer en maträtt vars namn står på kswahili.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
©2024 Tanzaniaresor