Resa till Tanzania

Det finns många olika anledningar till att man väljer att resa till det underbara landet Tanzania. Variationen på vad man kan göra här är i det närmaste oändlig och därför erbjuder detta land garanterat något för alla. Längs kusten hittar man ofta allt från nygifta par till familjer och backbackers som vill koppla av i den tropiska värmen och bada i det behagliga och varma havet. Det gör att det är blandat med charterresor hit och vissa backpackers rör sig helt enkelt kring länderna och öarna runt och tar sig hit med billiga flyg från närliggande platser. Tanzania är också platsen för äventyraren som vill klättra i berg eller uppleva det vilda livet på någon av landets många nationalparker. I flera delar av världen, där Sverige inte är något undantag, anordnar man därför resor hit i just detta syfte och man kan många gånger även skräddarsy sin resa för att man ska få med alla de aktiviteter man önskar.

Restiden när man flyger hit ligger på allt från 13 timmar och 20 minuter och uppåt. Vid snabbare resor får man räkna med ett stopp, medan de längre flygtiderna ofta har 2 eller 3 stopp på vägen och många gånger ligger något lägre i pris. Denna variation gör det enkelt att hitta en flygresa som passar en både vad gäller tid och pris, något som helt klart är en fördel som inte alla länder kan erbjuda. Flygen hit är generellt sett ganska billiga och en resa hit är något som passar de flesta plånböcker. Även om man ska vidare ut till Zanzibar eller någon av de andra öarna kan det löna sig att boka flyg till Tanzania och sedan ta sig över med båt. Vissa perioder är självklart billigare än andra, och att resa under svensk vinter och vår kan därför ligga något högre i pris än övriga månader. Flygbolagen Swiss, Emirates, Turkish airlines och Lufthansa är några av de som erbjuder flygresor till Tanzania till bra priser.

Att resa inom Tanzania är inget problem. Här finns det olika alternativ som passar alla prisklasser. Taxi är kanske det som tar dig fram både snabbast och säkrast, men det kostar också mer. Var noga med att förhandla fram priset innan du sätter dig i bilen och ha alltid med dig kontanter för resan då inte alla taxibilar tar emot kortbetalning. Vill du resa till kända sevärdheter eller större städer går det bussar ofta och personalen på hotellet kan garanterat hjälpa dig till en busshållplats i närheten. Vill du istället resa så billigt som möjligt ska du testa på deras lokaltrafik Dala-Dala. Här åker man i minibussar eller halvtäckta lastbilsflak. Dock finns det sällan säkerhetsbälten i dessa, och det passar mer för äventyraren. Ska du ta dig en tur till någon av de närliggande öarna finns det flera företag (och privatpersoner) som anordnar båtturer ut på fasta tider. Ett smart alternativ för dig som vill se lite av de kända kryddöarna.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
©2024 Tanzaniaresor