Resa i Tanzania

När man tagit sig till det vackra landet Tanzania är det sällan man bara vill hålla sig på hotellet. Att uppleva saker är det roligaste med resan och därför kan det kännas tryggt att ha lite förhandsinformation kring hur man kan ta sig runt i detta land.

Precis som i alla andra länder finns det ganska gott om taxibilar. Det man bör tänka på är att man ska förhandla om priset redan innan man sätter sig i taxin samt att man ska ha kontanter med sig då det inte är alla taxibilar som kan ta emot betalning med kort. Detta transportsätt kommer garanterat att ta dig fram snabbast och kanske även säkrast, men det kostar också en del. Till de större sevärdheterna och platserna går det dagligen bussar som man kan välja. Fråga gärna på hotellet om var bussarna går så att du på ett smidigt sätt kan ta dig dit du vill. Tänk på att det kan bli långa resor, så se till att ha med dig vatten.

Om du istället vill resa så billigt som möjligt och uppleva Tanzania som lokalbefolkningen gör så kan du välja en annan variant på deras lokaltrafik som heter Dala-Dala som är en minibuss eller ett delvis täckt lastbilsflak. Ut till öarna går det ständigt båtar från Tanzanias kust.

www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
©2024 Tanzaniaresor