Selous Game Reserve

Med sina 54 500 kvadratmeter är Selous Game Reserve Afrikas största viltreservat. Det ligger i den sydöstra delen av Tanzania med närhet till den stora staden Dar es Salaam och är, trots sin storlek, inte lika välbesökt som de andra viltreservaten och nationalparkerna på grund av den tuffa terrängen. Att ta sig hit med bil är oerhört svårt och det bästa sättet att komma in i Selous Game Reserve är via safariflyg som med jämna intervaller trafikerar sträckan. Från Mikumi Nationalpark har man byggt en väg in till Selous Game Reserve för att man ska kunna ta sig mellan de två parkerna. Det är en unik plats där det känns som att tiden stått stilla och såväl natur som djur har fått frodas fritt.

Ett besök på Selous Game Reserve kommer ge dig ett minne för livet som minst sagt kommer skapa en ny bild av hur världen kan se ut. Ska du ta dig hit så gäller det att du åker med någon som anordnar safariresor och med kunniga guider. Det finns många guider som känner till det stora området och som kan ta dig som besökare på en spännande och lärorik vandring. Om det är något viltreservat du ska besöka när du är i Tanzania så är det utan tvekan Selous Game Reserve.

Djurliv och aktiviteter på Selous Game Reserve

I detta viltreservat lever det många djurarter som fått vara i fred under många år. Det gör det till en unik plats som du kan få ta del av när du går på safari här. Afrikansk buffel, elefant, sabelantilop, Lichtensteins koantilop, lejon samt fåglar såsom strutsar, turakoer och näshornsfåglar är bara några av alla de djur som lever tillsammans här. Selous Game Reserve är även ett av få ställen där man kan få se den afrikanska vildhunden leva fritt. Det är en fantastisk plats som är väl värd ett besök.

Eftersom det är ett viltreservat och inte en nationalpark är det flera saker som är tillåtna här som man inte kan göra i parkerna. Bland annat så kan man här få gå på safari till fots och även fiske är tillåtet. Tyvärr gör det även att jakt är tillåtet på detta reservat, men det är idag reglerat. Vill du uppleva det vilda till fots och få se allt på nära håll är ett besök till Selous Game Reserve ett perfekt val. Det kommer ge dig en unik upplevelse. Det vilda livet och det faktum att man går till fots gör det mer lämpat för vuxna.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Tanzaniaresor