Victoriasjön

Victoriasjön är Afrikas största sjö och ligger belägen i såväl norra Tanzania som västra Kenya och sydöstra Uganda. Med sina 68 670 kvadratkilometer är det även världens näst största sjö med sötvatten. Att Victoriasjön är en härlig syn är alltså inte svårt att förstå. I sjön hittar man över 3000 olika små öar som flera av dem dessutom är bebodda. Det är lite av en skärgård mitt i det vilda Afrika och är även källan till Nilen. Här är klimatet varmt och tropiskt och det är gott om nederbörd året om. Luftfuktigheten är hög kring Victoriasjön, så det är viktigt att man dricker mycket vätska under sin vistelse här.

Här hittar man fina och unika boenden runt om Victoriasjön som alla bjuder in till vackra scenerier. Att gå på safari här är möjligt tack vare flera erfarna och duktiga guider, men det vanligaste är att man åker på båtturer över sjön och njuter av den härliga utsikten. Vill man bo på ett lugnt och naturskönt ställe ska man välja Tanzanias del av Victoriasjön. Här hittar vi även nationalparken Rubondo som är ett vackert ställe för safari där både djurlivet och växtligheten imponerar. Härifrån går även turer ut till Serengeti nationalpark som bara ligger ett par mil bort för dig som vill uppleva en stor nationalpark med många djur. Vill du uppleva safari på olika platser och ändå bo lugnt och tryggt så är Victoriasjön ett bra val.

Letar du boende kring Victoriasjön kan du bland annat välja mellan Speke Bay Lodge som ligger på stranden Peninsula Hotel vilken ligger nära ingången till Victoriasjön och Hotel Tilapia som även det ligger på stranden. Här finns boenden för alla plånböcker och smaker och du får en fantastisk upplevelse på köpet. Väl värt ett besök för dig som gillar djur och natur.

www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Tanzaniaresor