Tarangire Nationalpark

I den nordöstra delen av Tanzania hittar vi Tarangire Nationalpark. Parken har en yta på 2850 kvadratmeter och ligger i närheten av den mindre parken Manyarasjöns Nationalpark. Denna park har fått sitt namn av floden som rinner genom parken – Tarangirefloden. Under torrperioden så samlas en stor del av parkens djur vid denna flod för att få i sig vätska. Vill man vara säker på att få se vilda djur ska man med andra ord passa på att besöka parken vid denna tid som är mellan juli och oktober. Den fantastiska naturen ger perfekta förutsättningar för alla slags djur att leva och må bra. Därför kan man inte bara njuta av en miljö som är unik och spännande, utan även av vilda djur som lever fritt här och som skyddas av många personer som värnar om att hålla djurbeståndet uppe och tar upp kampen mot tjuvjakten.

Hit åker många för att ta del av det vilda livet. Det är en plats som passar såväl par som familjer och backpackers och tillsammans med erfarna guider kan man ta sig runt i parken och se de olika djurarterna. Det ger dig en unik inblick i detta makalösa djurliv som många kämpar för att bevara. Har du tid till att ta dig hit så ska du absolut göra det, det kommer ge dig ett värdefullt minne som du kan ta med dig hem och minnas under många långa år.

Djurlivet i Tarangire Nationalpark

Som ni har förstått är Tarangire Nationalpark det perfekta stället för dig som vill se vilda djur i deras riktiga miljö. Här lever de tillsammans på ett naturligt sätt och variationen på djur är något utöver det vanliga. Bland annat kan du vid ett besök här få se babianer, leoparder och lejon. Här finns också ovanligt stora hjordar med elefanter som skapar en härlig syn där man kan följa dem och hur de tar hand om varandra på alla sätt och vis. Även pytonormar är vanligt att stöta på i Tarangire Nationalpark. Om du tycker om fåglar och vill se exotiska fågeldjur i sin naturliga miljö är detta en underbar plats. Sabelnäbbstorkar, strutsar, svarthuvade dvärgpapegojor och markhornkorpar är bara några av alla de fåglar som du kan få se när du besöker denna park.

Vill du besöka parken finns det anordnade turer hit som parar ihop dig med duktiga guider vilka hjälper dig att hitta de bästa platserna och på ett säkert sätt tar dig nära djuren.

www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
©2024 Tanzaniaresor