Arusha Nationalpark

När du vill uppleva djurlivet och växtlivet i en nationalpark utan att behöva åka för långt ifrån en stad är Arusha Nationalpark ett perfekt alternativ. Denna park har en yta på 552 kvadratmeter och är belägen nordöst om staden Arusha och därmed i den norra delen av Tanzania, där de flesta nationalparker och viltreservat finns. Det tropiska klimatet här gör att parken har en mängd fantastiska och exotiska djur och växter som man kan skåda när man är på besök. Här finner man en härlig variation av sjöar och berg som gör att man får en vacker natur att röra sig i under tiden man håller utkik efter de vilda djuren.

Arusha Nationalpark är en härlig plats som det går flera turer till. Tillsammans med guider som känner till området får man en säker visning i parken som leder till att man stöter på många vilda djur. Det här är en park som passar bra för såväl vuxna som barn i vuxet sällskap och platsen kommer ge dig unika vyer som du sent kommer att glömma. För dig som bor i Arusha och vill besöka en nationalpark, men ändå ha nära tillbaka till hotellet, är detta ett utmärkt alternativ.

Djurliv och berg i Arusha Nationalpark

Alla älskar vi väl att se vilda djur, och att få se dem i sin rätta natur är nästintill oslagbart. I Arusha Nationalpark får man göra just detta och här finns minst sagt mycket att se. Bland de djur som rör sig här hittar vi till exempel dik-dik, zebra, vårtsvin, giraff, afrikansk buffel, leoparder, diademmarkatta, ellipsvattenbockar och hyenor. Något som är ovanligt att se i andra parker men som faktiskt går att hitta i Arusha Nationalpark är röda dykaren och den svartvita guerezan. Även fågellivet här är imponerande och man kan få se flera exotiska fågelarter som visar upp sig i den vackra miljön. Exempel på fåglar som du kan få se är flamingos, biätare, trogoner och turakoer.

I Arusha Nationalpark hittar du även Tanzanias näst största berg, Mount Meru, som är 4566 meter högt. Det tillsammans med de trevliga Momellasjöarna och den berömda och välbesökta Ngurdotokratern gör platsen till ett optimalt boende för många arter, både djur och växter, och till en häpnadsväckande plats att besöka för dig. Väl värd ett besök för dig som vill spendera en dag ute i det vilda tillsammans med exotiska djur.

www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
©2024 Tanzaniaresor