Dar es Salaam

Dar es Salaam är den största staden i Tanzania med en yta på 1631 kvadratmeter. Här bor strax över 3 miljoner invånare och även om Dar es Salaam inte är landets huvudstad är det utan tvekan dess ekonomiska centrum då den största delen av administrationen sköts härifrån. Staden är belägen vid kusten mot Indiska oceanen och ligger därmed i den östra delen av Tanzania. Här ligger landets största hamn och för dig som vill ta dig ut till de mindre öarna utanför eller Zanzibar alternativt Pemba går det flera båtar härifrån dagligen på olika tider. Det är en perfekt stad att besöka om du vill ha en sol- och badsemester blandat med storstadspuls. Nära staden hittar du flygplatsen Julius Nyerere International Airport. Så du som vill resa till Dar es Salaam gör rätt i att kolla flyg hit då man når flygplatsen även från Europa.

Staden är uppdelad i 3 olika distrikt; Ilala, Kinondoni och Temeke. Detta är en modern stad med många höga byggnader, men den bjuder även på en hel del historiska arv och en och annan sevärdhet. Bland dessa sevärdheter hittar vi bland annat två olika märken som rest för att fira landets självständighet 1961 – Frihetsfacklan och Klocktornet. För dig som är intresserad av mer historia så finns landets nationalmuseum här som ger dig en fängslande inblick i landets långa historia.

Om du gillar att handla så är shoppingen här fantastisk och du kan både gå runt i moderna köpcenters och på färgsprakande och kryddoftande marknader där du garanterat kommer hitta vackra souvenirer att köpa med hem. Passa även på att äta på något av de många matställen som staden erbjuder. Här är fisk och skaldjur populärt och tillsammans med frukter får du alltid fräscha och välsmakande rätter när du äter ute i Dar es Salaam.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
©2024 Tanzaniaresor