Sevärdheter och att göra i Tanzania

Tanzania är ett häftigt land som bjuder på stor variation när det kommer till både sevärdheter och vad man kan göra. Här kan du gå från en lugn och avkopplande plats ena dagen till ett spännande äventyr nästa dag. Det är det som gör denna plats till unik och imponerande. Stannar du under en längre period finns det mycket du kan göra och du hittar garanterat olika aktiviteter varje dag. Men det finns också saker som du inte bör missa när du är på plats i detta underbara land.

Skulle du vilja besöka paradiset på jorden? Ja, då kommer du väldigt nära om du tar en tur ut till Zanzibar och öns kända stränder. Med sin kritvita och mjuka sand och ett hav som får en att tappa hakan med anledning av sin skönhet, är detta ett perfekt ställe att spendera en eller ett par dagar på. Besök någon av stränderna Nungwi, Kendwa eller Pongwe som alla är väldigt populära. Här kan du både sola, bada, snorkla och äta god och nyfångad fisk som tas upp vid stränderna tidigare under dagen. Denna pärla i Indiska oceanen är utmärkt för dig som vill komma iväg från vardagen och glömma bort tiden och alla måsten.

För dig som är mer inne på spänning är en tur till och upp på Afrikas största berg Mount Kilimanjaro ett bra tips. Med en höjd på 5892 meter över havet är det ett berg som testar även den mest vältränade personen. Mount Kilimanjaro bjuder på vildvuxet och vackert sceneri och en vandring som man sent kommer att glömma. Idag går det guidade turer som tar en både en bit och hela vägen upp, de kortare går mer eller mindre dagligen. Här kan man få se bergets vulkaniska koner Kibo, Shira och Mawenzi.

Gillar du safari ska du även passa på att gå på undervattensafari på ön Mafia. Här hittar du en unik marin nationalpark som garanterat kommer imponera. Här kan man bland annat se valhajar och många färgglada fiskar som lever i harmoni. Harmoni är även ordet som beskriver ön och dess befolkning som lever efter ordspråket ”att stressa medför ingen välsignelse”.

En annan paradisö som också tillhör kryddöarna är den gröna ön Pemba. Med sitt romantiska sceneri är detta en perfekt plats för alla som älskar naturlig skönhet och som vill åka till en härlig plats på sin smekmånad. Här ligger även Afrikas enda undervattenshotell, Manta Resort. En unik ö med lyxig känsla på alla sätt och vis.

Victoriasjön som är Afrikas största sjö och världens andra största sötvattensjö är imponerande 68 670 kvadratkilometer stor. Sjön ligger på gränsen mellan tre olika länder där Tanzania är den ena och Uganda och Kenya är de två andra. Mitt i denna sjö finner vi över 3000 olika små öar som många är bebodda. Här hittar man Rubondo nationalpark och har även nära till nationalparken Serengeti. Detta är en naturskön plats som väl representerar Tanzanias och Afrikas vildvuxna skönhet. Här hittar du även flera boenden precis intill stranden som ger dig en härlig utsikt varje dag.

www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
©2024 Tanzaniaresor