Dodoma

Tanzanias huvudstad Dodoma ligger centralt placerad i landet. Dodoma har bara varit huvudstad sedan 1996 då landets nationalförsamling flyttades hit från den förra huvudstaden Dar es Salaam. Dodoma är 2580 kvadratmeter stort och har omkring 470 000 invånare. Detta är platsen för dig som vill kunna uppleva såväl en modernare del av Tanzania som landsbygden.

Huvudstaden Dodoma är ett av de fem distrikten som utgör Dodoma-regionen. De fem distrikten är Dodoma stad (huvudstaden), Dodoma landsbygd, Kondoa, Kongwa och Mpwapwa. Hela regionen har en yta på 41 311 kvadratmeter och har strax över två miljoner invånare. Det gör regionen till relativt folktät, något som märks när man besöker de olika städerna.

När du reser till Tanzania är Dodoma ett perfekt utflyktsställe även om du inte bor i huvudstaden. Här hittar du mycket shopping, livfulla gator och god mat. Dodoma är i första hand en stad för arbete, så möjlighet till att bo där över semestern är begränsad. Det finns dock en del hotell som alla håller bra standard för dig som vill se vad huvudstaden har att erbjuda. Här har du även nära till ett flertal nationalparker och reservat som gör det möjligt för dig att lämna storstadens tempo för en stund och njuta av vacker natur.

Reser du till Dodoma har du ett perfekt utgångsläge för att kunna ta dig till alla de övriga delarna av landet. Planerar du att resa runt så är ett boende här perfekt, då det ligger i centrala Tanzania. Bussförbindelser och taxibilar finns det gott om som kan ta dig till såväl andra städer som olika sevärdheter. Passa på att besöka Dodoma om du vill uppleva den lite mer moderna delen av detta underbara land.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
©2024 Tanzaniaresor