Manyara Nationalpark

Tanzania har mycket vacker natur att njuta av när man är på besök. De allra bästa områdena finns kanske i deras nationalparker där man både kan få se otrolig natur och vilda djur. Är man på semester här så är dessa parker perfekta för såväl dagsutflykter som för att besöka under några dagar tillsammans med guider. På Manyarasjöns Nationalpark är sceneriet helt fantastiskt och du får garanterat en upplevelse som du sent kommer att glömma när du gör ett besök här. Boende finns i närheten om man skulle vilja stanna över en eller ett par nätter.

Manyarasjöns Nationalpark ligger belägen i norra Tanzania, precis som de flesta av landets andra nationalparker, och området utgörs av en yta motsvarande 330 kvadratmeter. Under högvattentiden så täcks upp till 200 kvadratmeter av parken av sjön Manyara. Hit reser man för att ta del av såväl natur som djur, och det finns mycket av den varan även om parken är en av de något mindre som landet har att erbjuda. Men det gör också att man får möjlighet att se hela parken om man gör ett besök här.

Djurliv på Manyarasjöns Nationalpark

Älskar du djur och vill du få chansen att se dem leva som vanligt i det vilda? På denna vackra plats hittar vi ett rikt djurliv och det är svårt att inte bli imponerad över variationen av dessa häftiga varelser. Med över 400 identifierade fågelarter är Manyarasjöns Nationalpark en fantastisk plats för dig som vill se exotiska fåglar. Här kan du bland annat få se flamingos, svarthäger, vita pelikaner och skrikhavsörnar. I skogen hittar man bland annat de fruktätande diademmarkatterna och babianerna. Men parken bjuder även på flera andra djur, bland annat områdets omtalade trädklättrande lejon, elefanter, klippspringare, gnuer, zebror, giraffer, afrikanska bufflar och dik-dik.

För dig som vill skåda fåglar så görs detta bäst under regnperioden från november till juni. Under denna period kan man även se vackra vattenfall i nationalparken. Lockas du mer av större däggdjur är torrperioden som ligger mellan juli och oktober den bästa tiden att besöka parken. Hit kan du ta dig med bland annat flyg från Arusha och med bil från Arusha tar det ungefär 1,5 timme. Att ta taxi hit är alltså inga problem och det går även bussresor hit för de som föredrar det. Ett besök hit är absolut något du ska göra om du älskar vilda och exotiska djur.

www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
©2024 Tanzaniaresor