Zanzibars stränder

Zanzibar är känt för sina otroligt vackra och vidsträckta stränder där man kan koppla av från vardagen och njuta av den imponerande omgivningen. Den vita mjuka sanden och det klara havet ger en ojämförlig syn att njuta av. Här finner du en mängd olika stränder då Zanzibar ligger perfekt beläget i Indiska oceanen. På stränderna kan man bland annat bo och äta gott. Här ser man dagligen fiskare som kommer hem tidigt på morgonen med den färska fångsten som sedan tillagas på restauranger i närheten. Vill du bara koppla av gör du det med en drink i handen och med palmer som skuggar över dig när solen bränner på under dagen.

Kendwa är en av de stränder som vi finner på Zanzibar. Detta är känt som en av världens bästa stränder och även vid ebb finns det bra badmöjligheter här. Här får man umgås med lokalbefolkning och turister och kan passa på att fånga kräftor i strandens kant. En annan strand är Nungwi som är en utbyggd och härlig strand med kritvit sand som nästan bländar mer än vad solen gör. Här kan man även bo såväl mitt ute på stranden som ute i havet och vakna upp till en magisk vy varje morgon. På den östra sidan hittar vi Pongwe som är en perfekt strand för dig som vill snorkla. Här behöver man inte heller trängas med lika mycket turister som man ofta istället ser på den norra sidan av ön.

Eller varför inte ta en tur ut till en egen ö? Från Zanzibar går det nämligen båtar ut till mindre öar och holmar där du kan spendera dagen helt avskilt från andra turister. En mer romantisk och drömlik plats än en egen öde ö går knappast att hitta och är ett hett tips för alla som vill uppleva havets storhet och skönhet.

www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Tanzaniaresor