Att tänka på i Tanzania

Innan man reser till Tanzania finns det vissa saker som kan vara bra att tänka på. Det är trots allt ett helt annat land än Sverige och att ha en del information på förhand kan alltid kännas tryggt. Det ena är valutan som här är Tanzanisk shilling, denna gäller även om du ska besöka Zanzibar. Som turist kan du även använda US dollar. Viktigt att tänka på är att det inte finns möjlighet att växla tillbaka Tanzanisk shilling till svenska kronor i Sverige, så se till att, på något av landets flera växlingskontor, växla tillbaka detta redan innan du åker hem. Glöm inte heller att jämföra de olika växlingskurserna då de kan variera mycket från kontor till kontor.

Vid kusten råder ett tropiskt och fuktigt klimat medan inlandet har ett varmt och torrt klimat. Därför är det väldigt viktigt att man ser till att dricka ordentligt med vatten när man är här. Att dricka kranvatten är inte att rekommendera, utan se istället till att alltid ha med dig en eller flera flaskor innehållande rent vatten om du ska röra dig runt ute i några timmar. Det är lätt att bli uttorkad i denna värme.

Eftersom det finns mycket att göra i Tanzania, allt från sol och bad till bergsklättring, kan det vara bra att planera in vad man vill göra vilka dagar. På så vis kan man få ut det mesta av sin semester och få den som man vill. Planera även dina resor dit du vill noga och hitta bra resealternativ om du behöver åka med bil, buss eller båt någonstans.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
©2024 Tanzaniaresor