Klimat och väder i Tanzania

Då Tanzania ligger med Indiska oceanen vid sin kust bjuder landet på tropisk och härlig värme året om. För dig som vill uppleva en solsemester som innebär mer än att bara ligga på stranden är Tanzania ett utmärkt val. Längs kusten kommer vädret alltid vara lite fuktigare och kan ibland även upplevas som varmare, medan det inåt landet är något mer torrt klimat. Oavsett vart du kommer befinna dig är det viktigt att du dricker ordentligt med vätska under din vistelse så att kroppen mår bra i värmen. Kom ihåg att det är en helt annan värme än vad din kropp vanligtvis utsätts för hemma i Sverige.

Då Tanzania består av såväl kust och dalar som berg varierar klimatet en hel del. Den tropiska värmen kring kusten och sjöarna är betydligt mer fuktig än vad man är van vid som svensk. Torrare värme hittar man på höglandet. Väder och temperatur följer helt enkelt höjdskillnaderna här. Vill man vara i höglandet och mitten av landet och fortfarande ha värme bör man undvika månaderna juni till oktober då medeltemperaturen är runt 10 grader. Kusten kan man åka till när som helst på året och under samma månader som nämndes nyss är medeltemperaturen här 23 grader.

Två regnperioder brukar Tanzania ha varje år. Den första äger rum från mitten av mars till slutet av maj. Denna kallas även för det långa regnet då det kan regna flera dagar i sträck. Den andra regnperioden är i november och december och är kortare. Även här märker man stor skillnad beroende på var man befinner sig i landet. Vid kusten och på höglandet är nederbörden betydligt större än vad den är i mellersta inlandet. Det gäller alltså att ha koll på hur vädret ser ut under den period man tänkt besöka landet om man vill kunna njuta fullt ut av sin vistelse.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
©2024 Tanzaniaresor